Natuur en Milieu Overijssel Samen voor een mooi en duurzaam Overijssel.
Menu
Michiel van Willigen is de Groene Belofte van Overijssel

Michiel van Willigen is de Groene Belofte van Overijssel

Loet's werk 1034

Van de zeven genomineerde (kandidaats)raadsleden uit Zwolle, Deventer, Kampen, Hardenberg, Haaksbergen en Dalfsen wint Michiel van Willigen van de ChristenUnie Zwolle uiteindelijk de titel De Groene Belofte van Overijssel. Zaterdag 15 maart ontvingt Van Willigen uit handen van Godelieve Wijffels, directeur van Natuur en Milieu Overijssel, officieel de titel De Groene Belofte van Overijssel voor zijn autodelen-idee voor Zwolle. Van Willigen wist zijn autodelen-idee goed voor het voetlicht te brengen waardoor hij veel stemmen (likes) verzamelde op zijn verkiezingsfilmpje. Bovendien beoordeelde Natuur en Milieu Overijssel zijn groene belofte als meest vernieuwend en met de grootste bijdrage aan een duurzame gemeente.

De Groene Belofte van Overijssel is een initiatief van Natuur en Milieu Overijssel om in het verkiezingsgeweld naar de gemeenteraadsverkiezingen extra aandacht te vragen voor de groene en duurzame plannen van (kandidaats)raadsleden voor hun gemeenten. Het leverde 17 groene beloftes op en van de 7 beste maakte Natuur en Milieu Overijssel verkiezingsfilmpjes waarop gestemd kon worden. Tjeerd van der Meulen van GroenLinks Deventer, Patrick Rijke van GroenLinks Zwolle en Michiel van Willigen van de ChristenUnie Zwolle wisten de meeste likes te verzamelen. Het initiatief van Van Willigen scoort hoog op zowel de people, planet als profit kant van duurzaamheid. Autodelen draagt bij aan minder auto’s, vermindert parkeerproblemen, versterkt de sociale cohesie en levert de autodelers ook nog eens geld op.

De Groene Belofte competitie
Overal zijn groene, duurzame ideeën te vinden; of het nu gaat over stad of platteland, of links of rechts. Zo ontvingen wij Groene Beloftes van GroenLinks, maar ook van de PvdA, ChristenUnie, D66, Gemeentebelangen en CDA. Er zijn ideeën over groene schoolpleinen, autodelen, stadslandbouwprojecten met Wajongers, energiecoöperaties, fietsvriendelijke stad en een ambitieus recycling project. De 7 beste inzendingen waarvan Natuur en Milieu Overijssel verkiezingsfilmpjes heeft gemaakt zijn:

  • Tjeerd van der Meulen, Groen Links Deventer: metamorfose van schoolpleinen naar schooltuinen, moes en veetuinen
  • Michiel van Willigen, ChristenUnie Zwolle: faciliteren en stimuleren van autodelen
  • Patrick Rijke, GroenLinks Zwolle: vergroenen van de binnenstad
  • Kees Slingerland, GroenLinks Hardenberg: stadslandbouw op braakliggende terreinen
  • Steffen Hofstra, CDA Kampen:  een duurzame energie coöperatie in Wilsum
  • Leander Broere, PvdA Dalfsen: fietssnelweg van Dalfsen naar Zwolle
  • Wim Oltwater, PvdA Haaksbergen: groene kwaliteitsgemeente

Tjeerd van der Meulen uit Deventer en Patrick Rijke en Michiel van Willigen uit Zwolle verzamelden tot afgelopen vrijdag de meeste likes op hun verkiezingsfilmpje. Natuur en Milieu Overijssel koos uit die drie De Groene Belofte van Overijssel op basis van concreetheid, realiseerbaarheid, vernieuwend en de bijdrage aan duurzaamheid.

Meer informatie?
Voor meer informatie over De Groene Belofte van Overijssel kunt u contact opnemen met Loet van der Heijden van Natuur en Milieu Overijssel, tel. (038) 4250978 of mail: heijden@natuurenmilieuoverijssel.nl.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF