Natuur en Milieu Overijssel Samen voor een mooi en duurzaam Overijssel.
Menu
Bewoners werken aan een groene corridor in Haaksbergen

Bewoners werken aan een groene corridor in Haaksbergen

Steenbroak's Es (6)Het is een onooglijk braakliggend terrein, tussen de retentievijver bij de Veldzichtweg en de Noordsingel  in Haaksbergen. Niet veel meer dan een grote desolate zandvlakte met hier en daar wat braamstruiken. Voor wie niet beter weet, heeft de gemeente Haaksbergen hier een nieuw bedrijventerrein op het oog. Niets is echter minder waar. Voor dit gebied liggen prachtige schetsen klaar voor een nieuw 1,2 hectare groot natuur en recreatiegebied.

Een groene corridor die Haaksbergen op een natuurlijke manier verbindt met het buitengebied én de leefbaarheid en natuurwaarden van het buitengebied vergroot. Initiatiefnemers van het eerste uur zijn de wijkraad Veldmaat en Henk Westendorp,  als voorzitter van de Stichting Natuur en Milieu Haaksbergen. Henk weet met kennis van zaken, goede ideeën, de juiste contacten en aanstekelijke energie veel mensen te binden en enthousiasmeren.

Meerdere partijen samen
Terwijl hij druk pratend door het gebied loopt verandert de zandvlakte bijna als vanzelf in een groene oase. Hij legt nuit dat het gebied meerdere functies krijgt: “Er zijn drie werkgroepen die ieder een deel van het plan uitwerken en die ook gaan zorgen voor het onderhoud. De bijenvereniging de Heidebloem gaat aan de slag met een grote bloemenweide. Natuurmonumenten heeft met de buurt  een speelbos ontworpen. En een groep buurtbewoners zorgt voor de aanleg en onderhoud van een hondenspeelveld en ommetje. Het is een geweldig team  waar heel veel uit komt.”  Al met al een prachtig  initiatief van wijkbewoners, natuurverenigingen, natuurbeheerder Natuurmonumenten en gemeente Haaksbergen samen. Een voorbeeld van betrokken bewoners die meedenken en mee uitvoeren en daarin ruimte en faciliteiten krijgen van gemeente en Natuurmonumenten. In het voorjaar 2015 worden de eerste resultaten van deze vruchtbare samenwerking zichtbaar.

Meer weten, kijk op de website www.develdmaat.nl.


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF