Natuur en Milieu Overijssel Samen voor een mooi en duurzaam Overijssel.
Menu
Een boompje opzetten

Een boompje opzetten

Matthijs Nijboer

Door: Matthijs Nijboer (directeur Natuur en Milieu Overijssel)

Een boompje opzetten

Vorige week werden we tijdens de klimaatmars verrast een extra schenking van de Nationale Postcode Loterij. Het plan boom dat onze landelijke koepel samen met anderen heeft uitgewerkt is gehonoreerd. Zo kunnen we volgend jaar aan de slag met het planten van 10 miljoen bomen in Nederland. Dit vraagt natuurlijk naast de bijdrage van de Nationale Postcode Loterij nog inzet van vele anderen. Het mooie is dat in onze provincie ook de ambitie is om 1,1 miljoen bomen aan te planten. Zo kunnen we elkaar versterken.

Het is mooi om te zien dat er op alle fronten hernieuwde aandacht is voor de boom. De verschillende functies van de boom krijgen geregeld uitvoerig aandacht (CO2-opvang, koelte, biodiversiteit etc.). Voor mij is de emotionele waarde van de boom ook belangrijk. Ik denk dat iedereen zich wel een boom uit zijn jeugd kan herinneren. Zo weet ik nog goed dat we een appelboom hadden waar je in kon klimmen en wat later werd een kastanjeboom in het park mijn favoriete verstopplek.

Ik hoop dat we door de aanplant van 10 miljoen niet alleen zullen bijdragen aan allerlei doelen op het gebied van klimaat en biodiversiteit, maar ook en bovenal zullen bijdragen aan mooie herinnering voor toekomstige generaties. Zodat ook zij later daarover nog een “boompje kunnen opzetten”.


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF