Denk je met ons mee?

februari 16, 2022

Denk je met ons mee?

 

Zoals je weet, zetten wij ons in voor een mooi en duurzaam Overijssel. Met duurzame energieopwekking, een rijke natuur en duurzame leefstijlen met circulaire economie. Samen met jou en vele anderen. Vaak is het helder wat er moet gebeuren. Soms is het wat ingewikkelder. Met dit blog wil ik je vragen met ons mee te denken.

 

In tijden van corona hebben veel mensen de afgelopen twee jaar vanuit huis gewerkt. Er was opeens veel minder woon-werkverkeer, en daarmee ook veel minder CO2-uitstoot. En nu zeggen de regeringspartijen dat ze dat thuiswerken, ook na de lockdown, willen doorzetten. “De beste energie is bespaarde energie,” stellen de partijen in het coalitieakkoord. “We maken afspraken met het bedrijfsleven en overheden over het stimuleren van thuiswerken.”

 

Dat roept flink wat vragen op: Willen we wel dat mensen steeds geïsoleerder van elkaar komen te werken? Wordt de wereld daar niet al te kil en onpersoonlijk van? Wat een klein zinnetje in het coalitieakkoord is, opent de deur naar een meer virtuele toekomst. Is dit een goede vorm van klimaatbeleid? Zou het niet beter zijn om te stimuleren dat mensen dichter bij hun wonen werken, zodat ze heel eenvoudig op de fiets of met de bus naar het werk kunnen gaan? En we daarmee ook niet te afhankelijk worden van internet en van de virtuele wereld? Of vinden we het werken vanuit huis juist slim en goed, omdat het ook wel handig is en inderdaad veel woon-werkverkeer en daarmee energie bespaart?

 

Graag hoor ik van jou hoe jij hierover denkt. Deel je mening en ervaringen met ons via de mail. De reacties nemen we mee in onze plannen voor de komende jaren.

Ja, ik denk mee over thuiswerken als vorm van klimaatbeleid