Natuur en Milieu Overijssel Samen voor een mooi en duurzaam Overijssel.
Menu
Groene vrijwilligers in het zonnetje

Groene vrijwilligers in het zonnetje

Matthijs Nijboer

Door: Matthijs Nijboer (directeur Natuur en Milieu Overijssel)

Groene vrijwilligers in het zonnetje

Twee weken geleden waren we in het kader van ons veldsymposium met ongeveer 120 vrijwilligers van verschillende groene organisaties in Overijssel te gast in het mooie gebied van Natuurmonumenten in de Wieden. Het was mooi om te zien dat bijvoorbeeld vrijwillige boswachters van Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en Landschap Overijssel genoten van de Wieden, waarbij te zien was dat ze een gedeelde passie hebben voor groen.

Achteraf vroeg ik me af of er ook witte of rode of anderkleurige vrijwilligers zijn. Na enige zoekwerk kwam ik alleen op rode kruis vrijwilligers, maar dat leek me onvoldoende om een soort regenboogcoalitie mee te vormen. Ik heb respect voor alle vrijwilligers in Overijssel, die zich inzetten voor onze provincie, want het is duidelijk dat Nederland er zonder de kracht van vrijwilligers op allerlei fronten een stuk minder mooi en vriendelijk uit zou zien.

Daarom was het fijn om als Natuur en Milieu Overijssel deze groene vrijwilligers letterlijk in het zonnetje te kunnen zetten. Ik ben dan ook zeer verheugd dat wij de komende jaren onder coördinatie van Landschap Overijssel kunnen zorgen dat we deze vrijwilligers blijven ondersteunen of om het met de woorden van gedeputeerde Hester Maij te zeggen: “Zonder de inzet van al die duizenden vrijwilligers zou Overijssel een stuk minder groen zijn. Die betrokkenheid moeten we vast houden.”

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF