Natuur en Milieu Overijssel Samen voor een mooi en duurzaam Overijssel.
Menu
Bijenbeweging Overijssel

Bijenbeweging Overijssel

Het gaat niet goed met onze bijen. In Nederland en ook in Overijssel zijn er bijensoorten verdwenen en maar liefst 56% van de soorten staat op de rode lijst. Dat betekent dat bijen een van de mest bedreigde groep is binnen de flora en fauna. daarom worden er zowel met landelijke projecten als ook in Overijssel allerlei initiatieven genomen om de leefomstandigheden van bijen te verbeteren. In Overijssel zijn we gestart met de Bijenbeweging Overijssel. Dit is een initiatief van provincie Overijssel, Landschap Overijssel, Natuur en Milieu Overijssel, LTO Noord, EIS (kenniscentrum van insecten) en NBV Overijssel. Natuur en Milieu Overijssel is projectleider van de Bijenbeweging.

Ons streven is om in Overijssel een samenhangend bijenlandschap te creëren met voldoende voedsel (gedurende het hele seizoen) en nestgelegenheden. Om dat voor elkaar te krijgen, moeten we de krachten bundelen. Gelukkig zijn er al allerlei initiatieven in onze provincie, zo bleek ook uit de enquête die we voor de zomervakantie hebben uitgezet. De uitdaging is om deze ”beweging” groter en sterker te maken. Door samen te werken, nieuwe initiatieven samen op te pakken en meer mensen te enthousiasmeren. We kunnen daarbij de hulp van iedereen gebruiken; van particulieren, overheid, waterschappen, agrariërs, bedrijven, maatschappelijke organisaties, imkers en natuurorganisaties.

Doe je al iets voor bijen?
Laat het ons weten, dan zetten we jouw initiatief ook op de kaart van Overijssel, die we 8 december presenteren op de Bijendag in Nijverdal! Zet jouw actie op de kaart. Met dit formulier doe je dat in een handomdraai.

Wil je graag iets voor bijen doen?
Neem contact met ons op, dan kijken we wat er mogelijk is en wat er o.a. bij jou in de buurt al gebeurd.

Meer informatie?
Voor vragen of informatie, neem contact op met Livia Leysen, tel. (038) 4250976 of mail: leysen@natuurenmilieuoverijssel.nl.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF