Natuur en Milieu Overijssel Samen voor een mooi en duurzaam Overijssel.
Menu
Kindermiddag ‘Bijen’ bij De Koppel

Kindermiddag ‘Bijen’ bij De Koppel

Organisatie:De Koppel

Tijd:begint om 14.00 uur

Datum:21 juni 2017

Locatie:De Koppel

Adres:Vechtstraat 8 Hardenberg

Bezoek website

Op woensdag 21 juni organiseert De Koppel een kindermiddag, die in het teken staat van bijen. Kinderen van 6 t/m 12 jaar zijn van harte welkom. Uiteraard kunnen ook jongere of oudere kinderen die dit leuk vinden, komen.

De middag begint met wist-je-datjes over bijen, want weet jij eigenlijk dat er in een korf veel bijen wonen, die allemaal een eigen taak hebben? En dat een bij doodgaat als zij je gestoken heeft? Daarna krijgen de kinderen een doormidden gesneden plastic fles. Hier gaan ze een speeltje van maken. De halve fles wordt de bloem. Bij bloemen horen bijen. Daar gebruiken de kinderen een kurk voor. Touw eraan en zo kan de bij dan met de bloem gevangen worden. Kinderen die snel klaar zijn, mogen nog een bij erbij maken van een wc-rolletje.

De middag begint om 14.00 uur en eindigt rond 16.00 uur. De Koppel is te vinden aan de Vechtstraat 8 te Hardenberg, tel. 0523-273388. Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en in de weekenden van 13.00 tot 16.00 uur. www.dekoppel.com. De Koppel is ook een van de 5 Anjerpunten in het Vechtdal!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF